Ikea miljö

Arbeta för klimat och miljö – IKEA

Små förändringar kan göra stor skillnad. Vi vill inspirera så många människor som möjligt att leva enklare, på mindre resurser och till ett lågt pris.

Se hur vi minskar vårt klimatavtryck genom att hitta bättre sätt att anskaffa våra råvaror, driva vår verksamhet och utveckla nya produkter och tjänster.

Varje förändring räknas – IKEA

Vi har stora ambitioner fram till 2030. Vi är fast beslutna att göra vår del för att ta itu med klimatförändringar, ohållbar konsumtion och ojämlikhet.

Vi vill inspirera så många människor som möjligt att leva enklare, på mindre resurser och till ett lågt pris. Små förändringar gör stor skillnad och varje förändring räknas.

Vår hållbarhetsstrategi – IKEA

Sverige – Vi vill skapa en bättre vardag för de många människorna utan att det sker på bekostnad av vår planet eller framtida generationer.

Ta reda på hur IKEA gör sitt för att ta itu med klimatförändringar, ohållbar konsumtion och ojämlikhet genom att strategiskt inrikta oss på tre huvudområden.

Hur arbetar IKEA med hållbarhet?

Hur arbetar IKEA med hållbarhet? – IKEA Sverige

för 3 timmar sedan — Jämfört med 2021 har klimatavtrycket minskat med fem procent. Enligt Andreas Rangel Ahrens, som leder Ikeas globala klimatagenda, beror …

Sverige – Vi vill skapa en bättre vardag för de många människorna utan att det sker på bekostnad av vår planet eller framtida generationer. För att lyckas med d

Ikea lanserar uppdaterad hållbarhetsstrategi

Ikea lanserar uppdaterad hållbarhetsstrategi – Miljö & Utveckling

Naturskyddsföreningen har tidigare utvecklat alla Ikeas medarbetares kompetens kring miljöfrågor för att öka miljömedvetandet internt och hos konsumenter …

Ikea: Minskade utsläpp men fortsatt kolanvändning

Ikea: Minskade utsläpp trots fortsatt kolanvändning – Miljö & Utveckling

12 apr. 2019 — * Enligt hållbarhetsredovisningen ökar Ikeas utsläpp just nu. De senaste åren har utsläppen i hela värdekedjan gått från 23 till 24 miljoner ton …

Företagssamarbeten: Ikea – Naturskyddsföreningen

29 apr. 2019 — Namn: Caroline Reid. Gör: Ansvarig för hållbar utveckling vid Ikea Range & Supply Ikea. Favoritmaterial: “Jag är fascinerad av textil.

Syftet med samarbetet är att uppnå en ökad miljönytta genom att utbyta kunskap och erfarenheter.

Ikea vinner klimatpris – men bristerna är ännu stora

Ikeas klimatmål brister – hyllas lite oförtjänt

11 apr. 2019 — IKEA anses vara bäst på att ta ansvar för miljö, klimat och människor. Det är första gången IKEA hamnar på första plats. IKEA associerades med …

Ikea är det bolag som svenska konsumenter tycker är bäst på hållbarhet. Men trots att möbeljätten hyllas för sitt arbete ligger dess klimatmål en bra bit ifrån vad forskningen kräver.

Ikeas mål 2030 – bara använda förnybar eller återvunna material

Ikeas mål 2030 – bara använda förnybar eller återvunna material – Skogsindustrierna

Ikeas arbete med klimatfrågor och cirkulär ekonomi innebär målet att till 2030 bara använda förnybar eller återvunna material

IKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019 – Via TT

IKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019 | IKEA

IKEA är bäst på hållbarhet enligt svenska konsumenter. Varumärket hamnar för första gången på första plats i Sustainable Brand Index, Europas största varumärkesstudie om hållbarhet. – Vi är otroligt glada över att ha fått det fina betyget från konsumenterna. Det visar att vi nått ut med de framsteg vi gjort och ambitiösa mål vi satt för att bli klimatpositiva till 2030. Med 140 miljoner besök i varuhus och webb möter vi många kunder och tillsammans kan vi skapa en mer hållbar vardag för de många människorna, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef för IKEA Sverige.

Keywords: ikea miljö