SMHI Bergnäset: Solens Upp och Nedgång i Luleå

SMHI Bergnäset är en viktig resurs för att få information om solens upp och nedgång i Luleå. Denna väderstation, som drivs av SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut), ger exakta tider för solens rörelse över horisonten både för soluppgången och solnedgången i denna norrländska stad.

För dem som är intresserade av solens rörelse och vill planera sina dagar och aktiviteter i enlighet med detta, är det här en oerhört användbar information att ha tillgång till. SMHI Bergnäset levererar pålitliga data som kan hjälpa både privatpersoner och yrkesverksamma att dra nytta av de tillgängliga soltimmar på bästa sätt.

Solens Uppgång i Luleå

Att veta när solen går upp kan ha stor betydelse för att kunna planera sin dag. Oavsett om du är en morgonmänniska som njuter av en tidig morgonpromenad eller om du behöver veta när du kan förvänta dig dagsljus för dina arbetsuppgifter, är solens uppgångstid en viktig faktor.

Datum Soluppgång
1 januari 09:08
1 februari 08:08
1 mars 07:24
1 april 06:22
1 maj 05:07
1 juni 03:41

Tabellen visar exempel på solens uppgångstider under olika perioder av året i Luleå. Som du kan se, blir dagarna längre ju närmare sommaren vi kommer, medan vintern erbjuder betydligt färre timmar med dagsljus.

Solens Nedgång i Luleå

När solen går ner kan vara lika viktigt som när den går upp. Detta kan påverka aktiviteter såsom utomhusaktiviteter, fotografering och andra estetiska upplevelser som kan vara beroende av att utnyttja det naturliga ljuset. Genom att ha tillgång till solens nedgångstid kan du planera dina utomhusaktiviteter bättre och få ut mesta möjliga av de dagliga soltimmar som finns tillgängliga.

Datum Solnedgång
1 januari 14:32
1 februari 15:24
1 mars 17:02
1 april 19:32
1 maj 21:18
1 juni 22:37

Följande tabell ger exempel på solens nedgångstider under olika perioder av året i Luleå. Under sommarmånaderna kan du njuta av längre dagsljus då solen går ner senare på kvällen.

Sammanfattning

SMHI Bergnäset ger användbara uppgifter om solens upp- och nedgång i Luleå. Genom att ha tillgång till dessa tider kan du bättre planera din dag och dra nytta av de timmar med dagsljus som är tillgängliga. Oavsett om du vill ta en tidig morgonpromenad eller utnyttja ljuset för utomhusaktiviteter, kommer solens rörelseövervakning att vara en värdefull resurs för dig.

Ofte stillede spørgsmål

Vilken tid går solen upp i Luleå?

I Luleå går solen upp vid olika tider beroende på årstid. På vintern går solen upp tidigt på morgonen, medan den på sommaren kan vara uppe redan vid 3:00 på morgonen.

När går solen ner i Luleå?

Solnedgången i Luleå varierar också beroende på årstid. På vintern går solen ner tidigt på eftermiddagen, medan den på sommaren kan vara uppe ända till 23:00 på kvällen.

Vilka är de längsta dagarna i Luleå?

Den längsta dagen i Luleå inträffar vanligtvis mellan 20-25 juni, när solen är uppe i cirka 19 timmar.

När är de kortaste dagarna i Luleå?

De kortaste dagarna i Luleå inträffar vanligtvis mellan 20-25 december, när solen är uppe bara cirka 3-4 timmar.

Finns det någon webbplats där jag kan se exakta tider för solens upp- och nedgång i Luleå?

SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut) har en webbplats där du kan hitta exakta tider för solens upp- och nedgång i Luleå samt andra platser i Sverige.

Är det någon skillnad i solens upp- och nedgång i Bergnäset jämfört med Luleå?

Skillnaden i solens upp- och nedgång mellan Bergnäset och Luleå är minimal, eftersom Bergnäset ligger i närheten av Luleå.

Är det möjligt att se midnattssolen i Luleå?

Ja, på sommaren kan du uppleva midnattssolen i Luleå. Under några veckor runt midsommar går solen aldrig ner helt, vilket ger en unik upplevelse av dygnet runt-dagsljus.

Hur påverkar vintermörkret i Luleå invånarna?

Vintermörket i Luleå kan påverka invånarna på olika sätt. Vissa kan känna sig mer trötta och nedstämda under den långa perioden av mörker, medan andra kan njuta av den mysiga atmosfären och aktiviteter som nordljus-sightseeing.

Hur används solens upp- och nedgång i Luleå inom jordbruket?

Solens upp- och nedgång är viktiga referenser inom jordbruket i Luleå för att planera arbetsdagarna och maximera dagssljuset för optimal växttillväxt.

Finns det några speciella traditioner eller festligheter knutna till solens upp- och nedgång i Luleå?

I Luleå och andra delar av norrlandet firas midsommar med traditionellt firande, dans runt midsommarstången och festligheter som följer den unika upplevelsen av midnattssolen.

Artiklen SMHI Bergnäset: Solens Upp och Nedgång i Luleå har i gennemsnit fået 4.1 stjerner baseret på 11 anmeldelser